مقاوم سازی ساختمان با اجرای ژاکت بتنی
یکی از روش های مرسوم تقویت اعضای بتنی استفاده از روکش یا ژاکت بتنی می باشد. اصلاح موضعی اجزای سازه ای بتن مسلح به منظور افزایش سختی و مقاومت یکی از روشهای متداول بهسازی لرزهای و مقاوم سازی ساختمان به شمار می آید. در این میان میتوان به ژاکت بتنی بهعنوان یکی از این روش ها اشاره نمود. ژاکت بتنی شامل لایه ای بتن، میلگردهای طولی و خاموت های بسته می باشد.
مقاومسازی توسط ژاکت بتنی شامل اعمال بتن تقویتی مضاعف به روش ایجاد یک پوشش یا ژاکت اطراف اعضای سازه میباشد که با پیوندی قوی به هم چسبیده اند.
روش ژاکت تنی ترکیبی از مواد مخصوص و همچنین قالبی با قابلیت تحمل فشار به منظور مقاومسازی و بهسازی سازههای بتنی میباشد.
معمولا از یک بتن خود متراکم مخصوص بدون نیاز به ویبره برای پر کردن قالب جهت تقویت نواحی مختلف و ایجاد جداره مستحکم استفاده می شود.
در این روش قالب قادر به تحت فشار قرار گرفتن به منظور پر شدن با بتن با کیفیت است و یکپارچگی جداره بین بتن اولیه و بتن جدید تزریق شده تضمین میگردد.
همچنین، در این سیستم استفاده از میلگرد فولادی، فولاد نرم و یا پیش تنیده جهت تکمیل مقاومت مورد نظر ضروری است.
بسیاری از سازه های بتنی عمری در حدود چندین دهه دارند اما بر اثر حوادث طبیعی مثل زله، باد و یا بر اثر خستگی و حضور عوامل خورنده آسیب دیده اند. از آن جا که اکثر سازه ها اهمیت زیادی دارند و جایگزین کردن آن ها با سازه های جدید فاقد توجیه اقتصادی است نیاز به مقاوم سازی و بهسازی این نوع از سازه ها داریم.
طراحی راه پله ها مطابق پیوست 6 آیین نامه 2800
بتنی ,ژاکت ,بتن ,سازه ,روش ,های ,ژاکت بتنی ,در این ,یکی از , ,به منظور
درباره این سایت